Thursday, June 28

kerinduan :)


saya rindu dia.. 
Cokelat~ kesayangan saya :)

Wednesday, June 27

1 more to survive


tomorrow i will start my final exam,
WISH ME LUCK :)

InsyaAllah.

Friday, June 22

no more classes


finally, today is end day of class in KBM, and next week is my last final exam.. pejam celik dah almost 4 tahon aq berjuang sbg student of UiTM ni kan.. teringat lg peristiwa pahit seminggu bergelar pelajar uitm, cerita di pindahkan dr s.alam ke melake, 1 tahun duduk di gadong, cerite nk cr rumah sewa, suke2 duka berpraktikal di MAS, and for the last, is being part 8 student of BACC8A.. 
so much memories that unforgettable, and tonight we are some sort of makan beramai2, ala2 jamuan kelas la.. maybe yg terakhir bersame all my classmate, tp aq harap, this friendship remain forever.. 
keep in touch guys.. 
good luck for the upcoming final exam :)

aq jugak nk sertakan di sini, i am sorry 4 everything.. halalkan sume and we are to be 0-0 lah.. ok.. 

Tuesday, June 19

1st prize on MINI IID


hari ini berlangsung pertandingan MINI IID anjuran course MAF640, bertempat di level 13, UiTM Kampus Bandaraya Melaka

utk intro, aq nak share sikit pre-choosen product mini iid kitorang.. 
group kitorang ber8- consist of aq, zaty, qila, paie, zaimah, fatin, kak hawa & kak syida (kesemuanye adalah pghuni apartment tun perak..mudah la nk berbincng kan..) pd awlnye, kitorg plan nk buat kerepek pelam (idea cik zaimah) bile diutarakan kpd PM, beliau mgusulkan kitorg wat kerepek peria, lobak & sengkuang.. maka, bermula lah eksperimen kami.. fuhh.. FAILED.. 

hari pertandingan makin dekat dan kitorg belom ade product utk di inovasi kan lg.. time ni period of stress lah masing2.. so, setelah penat berhempas pulas memikirkan ape yg kite nk inovasi kn ni, tibe2 termuncul idea bernas ini (aq pon x ingat sape yg usulkan..) mase tu aq, paie & qila sedang mncari2 info di internet.. dan dgn tibe2, "ape kate kite wat sesuatu ngn botol plastik, umah kite mmg berlambak ngn botol2 tu kn.. kite buat macam.. KERUSI ke?" bermula dari detik tu smpailah pg tadi kitorg dok menghadap botol2 utk di inovasikan.. 

kitorang buat bangku dgn base nye botol2 shaja.. (tp utk lbih kukuh, kitorg letak kayu sbg penyokong.. terima kasih atas usahe tukangan qila & paie) sarung kerusi tu kitorg mnx uncle sofa kat bwh lebihan kain die, dan mmg rezeki kitorang baik, uncle tu bg free jek :) bab jahit mnjahit kite serah kat zaimah, satu sofa tu kire hasil usahe jahitan die la.. (termasuk jase baik pkcik kasut kat bwh y tolng wat kitorang nye kusyen seat tu..) idea ke-2, kitorang buat storage box tp lbh kpd storage bottle la.. (ini hasil uhasa jahit tgn zaty n kak syida..) product ke-3, hiasan lampu (idea sepenuhnye oleh kak hawa.. ketua group kite..) urusan keceriaan banner n board name product, termasuk jugak pemikir name kumpulan & name kerusi botol ni, adalah useha fatin.. sbelum terlupe, produk ke-4 kitorang ialah penyapu dari botol plastik, dan td kitorang dah hadiahkan kpd Madam Loo (sbb die nmpaknye berminat sgt ngan brg recycle ni..)

ok, dah abis cerita pasal produk botol.. a.k.a INDULGENCE ECO-SEAT... yg juga telah di isytiharkan sbg pemenang Gold award  & juga y TERBAIK antara yg terbaik.. Al-hamdulillah, syukur :)

Sunday, June 17

happy father's day


 hari ini, mase naik kereta baru ter tahu yg today is father's day (sbb dgar kt Hot.fm).. ye lah aq dah wish mggu lepas dah siap2.. salah tarikh pulak.. so, cpt2 kol umah.. 
so, untuk AYAH..... 
Happy Father's Day..

(amacam.. sweet x, jam sepasang.. anak ayah kan =P)